God middag.
Här kommer receptet som utlovat!
4 portioner lax med cashewtäcke
4 bitar benfri lax.
50 g Cashew, hackade.
Limeskal, från en hel.
1-2 pressade/hackade vitlöksklyftor
2 msk sweetchilisås
Salt
Peppar
4-6 portioner vårig potatissallad:
800g färskpotatis
250g körsbärstomater
1 påse babyspenat (ca 70g)
150g sugar snaps
1/2-1 rödlök
2 avokado
100g fetaost 10%
1 näve hackad färsk basilika
Salladsdressing:
1dl olivolja
1 msk balsamvinäger
1 pressad lime
1 msk honung
Salt och peppar
Så här gör du potatissalladen:
1. Skrubba och koka potatisen. (Skölj den sedan med kallt vatten eller vänta tills den har svalnat om ni vill ha salladen helt kall. Är också god när potatisen är lite ljummen.)
2. Hacka, skiva eller tärna ner alla ingredienser i en skål.
3. Blanda ihop dressingen och häll sedan över potatissalladen. Klart!
Så här gör du laxen:
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Salta och peppra laxen ordentligt, lägg sedan i en ugnssäker form.
3. Blanda ihop de hackade cashewnötterna, vitlöken, sweetchilisåsen och limeskalet.
4. Fördela nötblandningen över laxen och kör den i ca 10-12 min.
KLART!
Går väldigt fort och är riktigt enkelt, men du kommer garanterat få glänsa då det smakar fantastiskt 😋👌
Bild i inlägget nedanför 👇
Kommentarer
Trackback