Mumsig kyckling med mangosallad.

Igår gjorde jag en riktigt god och nyttig maträtt som jag brukade göra förut. Receptet kommer från cleaneating.se, har bara ändrat några få saker efter egen smak!

För 2 portioner behöver du:

2 kycklingfiléer (ca 150 gram styck)
Kryddor: Jag kryddade med paprikapulver, chiliflakes, oregano, salt och peppar👌 


Mangosallad:

1/2 stor och mogen mango
1 stor avokado
2 stora nävar babyspenat
1 tsk finhackad basilika
2 tsk honung (är mangon inte supersöt kan man ha i lite mer honung)
1 nypa flingsalt
Saft från 1/2 lime
2 tsk finhackad chili (eller chiliflakes)
1/2 finhackad liten rödlök
1 tsk olivolja


Myntayoghurt:

150 gram turkisk yoghurt 3,5%
0,5 dl finhackad mynta
1 nypa salt
1/2 vitlöksklyfta
1 tsk honung
En gnutta limesaft

  1. Kyckling: Stek kycklingen med kryddorna på hög värme i lite olja så att den får en fin gyllenbrun färg. Kör sedan kycklingen i ugnen (175 grader) tills den är helt genomstekt, ca 15 min. (Du borde hinna göra sallad och sås medan kycklingen är i ugnen 😊)

  2. Mangosallad: Skär mango och avokado i bitar och lägg i en skål. Tillsätt sedan babyspenaten, den finhackade löken, basilikan och chilin i skålen. Ha därefter i salt, olivolja, limesaft och honung. Låt stå under tiden som du gör myntayoghurten.

  3. Myntayoghurt: Hacka myntan, pressa vitlöken och blanda ner i yoghurten med en nypa salt, honung och limesaft.
En portion innehåller ca 494 kcal, give or take. Hoppas det ska smaka för er! 😚

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0