28 December

Hejsan alla mina vänner! Som jag har svikit er med uppdateringar denna julledighet. Men tyvärr kan detta inte hjälpas för man har ju så roligt och mycket att göra då man är hemma, att bloggen inte riktigt blir prio nummer ett..

En sammanfattning kommer här:

Först fyllde Simon år den 23:e December (grattis i efterskott!) och vi hade hela "släkten" här på middag.



När gästerna gått hem tog vi in den präktiga danska granen! (som jag och mamma åkte till storheden och köpte eftersom det var slut fina granar i boden)



Så här ser granen ut klädd och redo för julafton!



Vi åt en massa god julmat! Bland annat mammas goda pepparkakstiramisu, många tummar upp!



Mamma och pappa kliar sig i huvudet när de försöker lösa detta pussel som jag gett dom, hehe. ;)



Jag fick precis allt jag ville ha och lite till!


Kunde inte ha varit en bättre jul :D


Får fortsätta uppdatera en annan dag för nu ska jag hoppa i duschen och sedan åka till Luleå. En dag med shopping, middag och bio väntar, hihi. PUSSS ;*


23 December

Ett lite sent inlägg, men ville bara gratta Simon som fyllde 15 år idag den 23 december, GRATTIS! Vi har haft mycket folk här och full rulle hela dagen, väldigt trevligt. Han fick en samsung galaxy SII, ett skal till, pengar, kläder, tofflor m.m. Gud, jag har ätit så det känns som att jag aldrig vill äta igen. Men jag vet att när det väl är uppdukat en massa julmat imorgon kommer jag vara sugen!

God jul på er alla, hoppas ni får en riktigt trevlig dag och att tomten tycker att ni har varit snälla :D


Strålande jul

Nu är jag i b-town! Har shoppat och slagit in alla julklappar. Jag och mamma åkte även till storheden och inhandlade en stor och tät gran! Vi köpte också den sista julmaten som saknades. Sedan har det ätits god mat och jag fick smaka på lussebullar som Elias och mamma har gjort :D Nu tar vi det bara lugnt framför tv:n, ska nog krypa till kojs om en stund!


God jul!

Nu har jag julledigt! WÖÖÖ!!
Vi åker hemmåt imorgon vid 11 någon gång skulle jag tro. Ska bli så sköönt att inte göra någonting jobbrelaterat i 11 dagar och bara umgås med folk, mysa, festa, shoppa och ha roligt! :D

Nu ska vi se GSP vs. Shields. George är en av mina favoriter så det ska bli spännande! BRRRING IT ON!


21 December

Ikväll är sista arbetspasset, sen blir det jullov! Ska städa lägenheten och packa kläder, sedan är jag ready to go! Eller ja... jag måste ju vänta till imorron, men iaf. Det är bra att vara klar i tid. ;) Skönt att ha placet städat. Det är så himla tråkigt då man kommer tillbaka och så ser det ut som att någon kastat in en handgranat. Man tappar liksom gnistan då.

Känns riktigt skönt att jag har inhandlat de flesta julklapparna. Vi ska bara åka förbi en fin liten butik här i actionplog imorgon som heter presentbutiken, där jag ska hitta något åt farmor!
åååååh, jag längtar sönder till julafton, det är så mysigt!! Men dagen innan jul så fyller Simon 15 år, så först blir det födelsedagsmys! :D


20 December

Slutade tidigt ikväll! Tog på mig myskläderna och satte mig framför tv:n med datorn i knät, standard mode! Luv it!
Älsklingen har varit duktig och tvättat alla våra kläder. Kan vara bra nu när man ska hem till boden och röja.

Ibland suger verkligen allt på tv. Ungefär som nu då. Men kl 23 börjar house och csi och det är bra! Ska värma mig lite lättglögg och ta några pepparkakor som avslutning på denna kväll. Nu är det bara 4 dagar kvar till jul, wiiee! :D


IIIIIIIIHHH

GAAAH. Jag. Blir. Galen. Jag tror inte att siffrorna som beskriver hur mycket ägg osv. syns på inlägget innan, inte på min dator iaf. Så här har ni länken som jag tog receptet ifrån http://www.recept.nu/1.148097/leila_lindholm/kaka/agg_mejeri/chokladbiskvier :)


Mums!

Jag och Alexander bakade lite julfika som vi ska ta med hem till familjen, chokladbiskvier och lyxchokladbollar!





Receptet på chokladbiskvier hittade jag hos Leila:

Biskvibottnar
250g mandelmassa
1.5 dl strösocker
2 st ekologiska äggvitor

Smörkräm
1 st ekologisk äggvita
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
0.5 (0,25 tyckte jag räckte)st citron, saften
250 g smör
125 g mörk kvalitetschoklad 70 %
1 msk kallt espressokaffe

Till doppning
150 g mörk kvalitetschoklad 70 %

Gör så här:

Botten

1.
Sätt ugnen på 180 grader.

2. Riv mandelmassan och blanda samman ingredienserna till bottnarna.
3. Spritsa ut 20 stycken rundlar på en plåt med bakplåtspapper.
4. Grädda biskvibottnarna tills det är gyllene i cirka 13 minuter.


Smörkräm och doppning.

5.
Blanda äggvita, strösocker, vaniljsocker, salt och citronsaft i en ren rostfri bunke. Rör till sockret har löst upp sig.
6. Vispa till maräng över ett vattenbad (i bunke över kokande vatten) till cirka 65 grader.
7. Tag av bunken från värmen och vispa med elvisp tills marängen blivit helt kall.
8. Klicka ner rumstempererat mjukt smör lite i taget och vispa krämen luftig i cirka 15 minuter.
9. Smält chokladen och låt den svalna, rör ner den i krämen.
10. Rör ner kallt espressokaffe.
11. Bred krämen på undersidan av biskvierna med en palett eller slickepott. De ska bli toppiga.
12. Låt stelna i kyl eller frys.
13. Smält choklad till doppning i ett vattenbad.
14. Doppa biskvierna så att smörkrämen täcks i choklad och låt dem stelna på ett bakplåtspapper.


Nu lite egna noteringar som jag kan dela med mig av:
Tänk på att biskvibottnarna kommer svälla lite, så vill du ha fina och runda bottnar spritsa dem inte allt för nära varandra! Sen fick inte jag sockret att lösa upp sig i början som leila skriver i steg 5. Men gör så gott du kan, och sen om sockret fortfarande inte är löst: SKIT I DET, och gå vidare i receptet. Det löser sig eftersom. De blev i alla fall supergoda! Det mest Alexander som gjorde chokladbollarna så dem orkar jag inte lägga upp receptet på. :D


Den som kakan baka, den får kakan smaka!

Ibland blir det inte alls som man har tänkt sig. Vi åkte och handlade grejer för att baka chokladbiskvier istället för att gå på prommis, haha. Jag skyller på att det är jul och då får man göra så! Smörkrämen blev den godaste jag har smakat! Just nu är dom i frysen och ska stelna, ska ta kort sen när de är klara så ni får se. Och receptet ska jag så klart dela med mig av :D Laterz.
Coloring page baking cookies


Walk it out!

Men kul jul att man som personal inte får träna efter klockan tre för att gästerna ska ha tillgång till gymmet. Förstår att det är så under högsäsong med ca 300 gäster, men idag bor det ca 7 gäster på hotellet så det känns som att vi borde rymmas.



If they can do it...! ;)


Haha, nä men jag är inte bitter för det blir en trevlig promenad istället, puss!


Work it out!

Blöh. Alexander slutar ju aldrig jobba, så nu börjar jag bli hungrig och vi som ska träna innan maten. :( Men men, man får ju tydligen högre fettförbränning på tom mage...
JA! nu har han slutat, haha. När man talar om trollen!


19 December

Tjoo! Idag har jag äntligen lite tid att sätta mig ner och engagera mig i bloggen. Har som sagt varit i Boden fredag-lördag, anledningen var att Lisa sötungen fyllde 20 år! (Grattis i efterskott!! ;*). Hon hade sin fest på Lotus och man fick endast komma in om man hade en inbjudan. Festen var hur jävla rolig som helst. Trots att jag har lite blåmärken här och var pga strippstång+dansgolv+klackar+is, hehe. Fantastisk musik, fantastisk dricka, fantastisk tårta, fantastiska vänner och en super fabulous födelsedagschey! :D På lördagen hade jag en mysdag med mina bröder och vi såg på film och spelade spel. Vi såg Super 8, den var riktigt spännande!

Nu har jag bara 2 arbetsdagar kvar, sedan bär det av hem till Boden igen, mot julledigheten. Är ledig i minst 11 dagar! Ska bli skönt att få vila upp sig och träffa vänner och familj. Just nu ska jag slå in lite julklappar, sen ska jag åka upp på Hatten och träna lite med Alexander. PUSSS!


17 December

Hej! Har ingen bra dator att skriva på för tillfället, är nämligen i Boden och hälsar på! Uppdaterar mer imorron, puss <3


15 December

Hello! Jag började skriva ett inlägg igår. Men sedan började jag också shoppa julklappar och inlägget glömdes bort och... "HOPPSAN klockan är fyra jag måste gå till jobbet". Haha. Men idag blir det iaf minst ett inlägg. Det som är bra är att jag lyckades hitta julklappar till alla jag skulle! Så nu behöver jag inte tänka på det.

Idag jobbar jag 17.30-22 och från att ha varit ca 150 gäster på hotellet kommer det ikväll vara ca 7 haha. Så jag tror att det kommer bli en relativt lugn kväll. Vad tror ni? Igår gjorde jag värsta tabben. Jag slutade kl 22 och då sa Alexander "vi är nog klar om 40 min" och eftersom det tar ca 30 min att gå tyckte jag att det skulle vara värt att vänta. Klockan blev 23...00....01, och jag insåg mitt misstag. Kom i säng typ 2. Vad lär vi oss av det här. Jo! att man ska inte vara så satans lat som jag är. För det vinner ingen på. Nu blir det något att äta. Tjohej!


Keep up the good work!



Blev en göttig bön-, oliv- och fetaostsallad! Efter det körde jag lite styrketräning med lätta vikter och många repetioner, medan jag tittade på biggest loser. Haha, bästa pepp-progammet att titta på då man tränar! Nu ska jag hoppa in i duschen och ladda inför jobb ikväll. Det är 25 förbokade tyskar ikväll, plus att à la carten har öppet så det kan bli mycket folk. Tschüss!


13 December - Lucia.

Godmorgon! Jag har alltid undrat varför blir man tröttare då man sover länge? För det händer alltid mig. Och nu har jag hittat ett svar! Illustrerad vetenskap skriver så här:

"Det beror på att vi inte sover lika mycket alltid. Vår sömn skall helst stämma överens med vår inbyggda biologiska klocka, som tickar i dygn om cirka 25 timmar. Den ser till att kroppen är fysiologiskt inställd på antingen vila eller aktivitet. Hormonproduktion, kroppstemperatur och nervsystem följer detta fasta mönster dygnet runt. När vi stiger upp samma tid varje morgon, nollställs den biologiska klockan, och vi fungerar optimalt. Sover vi längre, bringar vi oreda i systemet och får en sömn av dålig kvalitet, på grund av att kroppen är inställd på aktivitet.

När vi vaknar långt ut på dagen, till exempel efter en sen fest, väger de extra timmarna sömn på förmiddagen alltså inte fullt ut upp den sömn vi gått miste om under natten. Därtill kommer att vår kroppstemperatur vid den tidpunkten är på nedåtgående. Temperaturen rör sig upp och ned under dygnet. Den toppar runt lunch och faller därefter under eftermiddagen och kvällen, tills vi går och lägger oss. Temperatur och sömnighet har alltså ett samband. Ju lägre temperatur, desto sömnigare blir vi. Därför kan man ofta känna ett starkt behov av att sova igen, även om man sovit igenom hela förmiddagen efter en glad kväll och natt på stan."

Så det är bara att börja sova jämnare med andra ord, låter logiskt! 
Är inte ledig idag, ställde upp att jobba istället för en arbetskamrat. Tänkte att jag var ju ledig i söndags och ska vara ledig fre-lör, så jag kan lika gärna jobba. Alltid bra med lite extra i plånboken! Nu ska jag koka ihop lite lunch.

Förresten, har ni sett något luciatåg idag? :D


Snön yr!

Kom hem för ca en timme sedan. Har gått både till och från jobbet idag. Känner mig riktigt hurtig! Har inte varit så duktig på att träna när jag haft problem med tanden. Men imorron tänkte jag smygstarta med lite styrkeövningar hemma på pilatesmattan och sen promenera till jobbet :) Nu dricker jag en kopp té och ser på CSI. Tycker sämre om dom serierna nu när jag har börjat se på Criminal minds. Men men.

Denna klänning ska jag ha på cocktailpartyt på fredag:



Ska matcha med ett par strumpbyxor och svarta stövletter. Ska även få ett par lösögonfransar av Hanna. Kommer nog bli riktigt fint. Skulle vilja styla håret ungefär så här:


wavy-hair-1.jpg

Om någon av brudarna har en trippeltång man kan få låna? ;) För jag har tyvärr ingen. Får köra på vanliga lockar i värsta fall.


This is what i'm made of

I made it!

Före




Efter


Nu ska jag gå till jobbet, ciao!


12 December

Kände att jag verkligen behövde sova ut idag. Sedan åt jag en stor tallrik naturell-kesella med bär och drack en kopp kaffe. Ready to live! För jag har ett helvete framför mig. Vi har stökat ner i köket nå fruktansvärt. Ska ta före- och efterbilder så ni får se, haha.

Jag jobbar vanlig à la carte ikväll. Ska bli riktigt skönt efter helgens julbord. Jag trivs så bra på hatten. Sen är jag ledig igen imorron, jobbar onsdag och torsdag och på fredag åker jag hem till boden! Då blir det att träffa familjen och festa loss lite! :D


Myskväll 2.0

Kvällen fortsätter med Indiana Jones och de fördömdas tempel. Älskar dom filmerna (även fast jag bara sett två av fyra). Det är riktiga klassiska actionfilmer när de är som bäst! En blandning av action och roliga skämt! Snart är middagen klar. Blir en klassiker det också: kött, pommes och peppersås à la Alexander. Ska bli riktigt gött. Var år och dar sedan vi gjorde köpes-pommes. Har alltid blivit klyftpotatis som vi gjort själva. Men inte denna gång! :D Vi har köpt ett jättegott ekologiskt vin som vi kanske poppar till maten. Ett Cabernet Sauvignon som jag rekomenderar! Passar till kött- och fågelrätter och eftersom vi ska äta kött passar det gött! Hehe.


11 December

Hejsan allihopa! :D Har varit tre hårda arbetsdagar på Lodgen, därav den urusla uppdateringen! Jobbade middag torsdag, frukost och middag fredag, frukost och middag igår. Har sovit på hotellet sen i torsdags och kom hem igårkväll. Gästerna åkte redan vid tio igår så då städade vi ihop snabbt och åkte ner till hatten där det var nattklubb fram till klockan två. Så hann ta mig nån drink och ett glas vin och lyssna på lite musik. Riktigt trevligt!

Idag har jag och Alexander tagit en promenad till hatten för att hämta bilen eftersom vi tog taxi hem igår. Sedan åkte vi förbi coop och shoppade loss på godsaker, både i mat- och snacksväg. Är inte ofta vi båda är lediga samtidigt så idag ska vi passa på! Började med dessa goda mackor till lunch ;)




Sen så har jag inte klippt mig, men ingen sa ju nått så det var ju inte kul. Bara mamma och pappa som undrade varför jag inte hade sagt att jag skulle klippa mig, haha. Hittade ett roligt makeoverprogram som jag prövade.


Din röst i natten.

Någon som är vaken? Kom ganska nyligen hem från jobbet. Hade en riktigt trevlig kväll. En ny kille från england har börjat jobba i servisen, så nu får jag prata engelska nästan hela tiden. Väldigt roligt och lite läskigt eftersom han verkligen kan engelska (jag menar modersmål, hallå!) och jag pratar lite knackligt, haha. Men det är bra, för jag lär mig jättemycket! T.ex. visste jag inte att kassaapparat heter till på engelska, men nu vet jag! Har typ börjat prata brittish english istället för american, hihi. :D

Haha, fan va random att dom skämtade om "en infekterad visdomstand" på Alla älskar Raymond.

GODNATT MINA ÄLSKLINGAR!

<3


Nytt och fräsht!

Jag har ju förresten varit hos frissan här i arjeplog, vad tycker ni? :D




En lite rolig uppdatering (eller egentligen inte kul alls), såg på "Efter tio" på 4:an idag. Och där sa dom att man får bröstcancer av pulversoppa, och så visade dom EXAKT den soppa som jag åt igår. Så beware! Håll er borta från soppan, det är redan försent för mig.


6 December

Ibland har jag så oproduktiva dagar, detta är en sådan. Av någon anledning kan jag inte ta mig ur morgonrocken eller resa mig ur soffan. Även fast det finns en massa disk och jag vet att alexander blir så less när det är stökigt och jag har varit hemma. Men det blir så när jag vet att jag ska jobba på kvällen. Vill passa på att vara ledig innan jag börjar så jag inte behöver jobba hemma och sen jobba på jobbet. Men jag ska bara se färdigt programmet jag ser nu och sen hoppa i duschen, det kanske väcker mig.


Lyxkväll.

Åh, har haft en underbart mysig eftermiddag! Alexander plockade upp mig hemma och så åkte vi till Frasses och käkade skrovmål (kommer inte ens ihåg sist jag åt en burgare!). Sedan gick vi till Nelly's café och fikade lite och drack kaffe. Det är hur fint som helst där, och dom har öppet till åtta varje dag förutom söndagar då har dom öppet till sex. Haha, så länge är fiken inte ens öppna i "storstan" Boden. Det roliga med Nelly's är att det är nästan bara tyska kakor som säljs, men de hade även lussekatter, chokladbollar och pepparkakor. Jag tog en strösselkaka med vanilj, påminner om windsorkaka fast fyllningen är mer krämig än gräddig och det är florsocker ovanpå istället för glasyr, perfekt! :D

Alexander är ledig ikväll (om han inte blir inkallad) så nu låter jag honom spela lite call of duty och sedan ska vi smasha några bros på wii.


Se föregående rubrik.

Det blev ost- och broccolisoppa à la köpes. Tillsatte bara lite vitlök, färsk broccoli och riven ost för att piffa upp det hela. Och ostmackor till, mmm. Blev faktiskt helt okej. Ska dock pröva göra en egen broccolisoppa någon annan gång.







Eftersom jag har uppdaterat så dåligt blir det massuppdatering idag! Haha.


Food time.

Nu ska jag äta lite soppa till lunch, och den här gången är den inte hemmagjord. Utan jag har köpt en ost och broccoli soppa och en kantarellsoppa. Frågan är bara vilken jag ska välja! Hade hellre ätit något annat, men eftersom jag har satt in tamponad runt tanden som helst ska sitta kvar i ett dygn vill jag inte riskera att jag råkar tugga upp det.

Såg just dessa skor, tycker att dem är dösnygga! FAN att jag ska vara så lång. Hade gärna varit iaf 5 cm kortare, så man inte bli 190cm så fort man tar på sig skor som dessa. Nää men håll dig till 5 centimetersklackar Linn, det finns ju såååå många snygga skor med liten klack. Not. Fml.


Blommor och blad!

Kolla vad fin vår hyasint är nu när den har blommat!






och den luktar helt underbart!


5 December

Hallå! Äntligen har jag fått hjälp med tanden. Fick en akuttid idag och dom spolade rent och tröck ner tamponad, med smärtstillande och kortison, runt tanden. Nu hoppas jag att det kommer bli bättre fortare. Känns som att jag har återuppstått från de döda, haha. Men har haft en sådan huvudvärk pga tanden att jag har blivit helt matt bara av att titta på datorn. Nu väntar jag på att grey's anatomy ska börja. Det jobbiga är att den här tiden på dagen är det ENDAST tvshop på tv. Spelar ingen roll vilken kanal, det är överallt. Men det enda som jag har blivit sugen på att köpa är en Aire bra att ha under vita t-shirtar och som sportbh. Man får 3 st (vit, svart, beige) för 499kr. Bara jag som tycker att det var billigt? Med tanke på att en sport bh kan kosta upp till 600 spänn.




2 December

Orkar inte blogga idag. Det har inte blivit bättre, sitter här med en kylklamp mot kinden i ett desperat försök att bli av med smärtan. Men eftersom det egentligen gör ont på insidan är det inte optimalt. Jag vet, gnäll gnäll. Men jag har ont, så fuck off. Tröstar mig med film.


Kåvepenin är ap-medicin!

Nä fy fan. Har knappt kunnat sova i natt. Smärtan har bara blivit värre. Jag är svullen och öm på halsen nu också. Har tydligen en infektion och till det behöver man penicillin och det hämtade jag ut i morse. Men penicillinet har gjort så att det har kört ihop sig i magen, kul. Så nu har jag förskräckligt ont i munnen, halsen och magen. Toppen! Men det ska tydligen bli bättre efter 24 timmar. Tur att jag kan svälja tabletter nu för tiden. Då jag var liten och skulle ta penicillin var det flytande och smakade förjävla illa och jag kallade det ap-medicin. Haha.


RSS 2.0