Stubbar och kor.

Alexander kom hem från jobb i Piteå igår, så har spenderat dagen i hampis! Vi gick en promenad runt Grönland och tittade på några glada kossor. När vi kom in igen lagade vi kycklinggryta med röd curry, och till dessert blev det jordgubbsstubbe med smak av kahlua och vit choklad! Love.







A day of celebration.

Idag är det ingen vanlig dag, det är morfars 88 års dag! Grattis grattis lilla moffa. :D Det är ju även mors dag! Detta har firats med massa gott. Trots att det var utgång igår kunde jag ta mig upp tidigt och fixa färdigt morotskaketårtan. Orkade till och med ut på en springtur. Första gången någonsin det händer dagen efter. Behövdes verkligen efter alla dessa godsaker... ;)







The early bird catches the worm.

Började dagen med en tidig uppstigning! 9.15 var jag och pensionärerna på Coop och handlade. Handlade mat för hela helgen och ingredienser till att göra smörgåstårta och morotskaka. Morfar fyller nämligen 88 år på Söndag och så är det ju mors dag! Sen var jag en sväng på gågatan i stan och lyssnade när Elias spelade saxofon. Han är verkligen jätteduktig!

Efter det har jag solat och varit ute på en springtur! Brännan och kondisen går alltid att förbättra ;) Nu har vi precis ätit en hemmagjord pizza med oliver, prosciutto, paprika, tomater och mozzarella!




Construction and summer.

Så där ja! Då var ett ton plankor med sylvassa spikar lastade och slängde på återvinningen, tog ca 4 timmar. Det blev blod, svett och lunch på stan! Dagoberts har faktiskt en jättegod Ceasar sallad som jag verkligen kan rekommendera! Älskar dagoberts mackor, men nu när Subways har öppnat är jag sugen på att pröva någon av deras mackor. Kanske dom är godare? Senare på kvällen blev det hemmagjorde hamburgare, oj oj oj så gott det blev! Efter det blev det trädgårdsarbete och tv-tittande resten av kvällen.
 
Igår var jag och åt lunch och shoppade med Carro. Fick mig två par nya skor; ett par löparskor och ett par sneakers. Hittade även 3 sommriga vardagstoppar!
(Carro tipsade även om kromtabletter som man kan köpa på Life. Krom hjälper att hålla blodsockret på en jämn nivå genom hela dagen och gör så att du inte får det där fruktansvärda sötsuget som inte går att kontrollera. Vissa har krombrist och då kan det vara bra att ta kosttillskott med krom. Jag ska pröva det nu några veckor och se om det hjälper.)
När jag kom hem somnade jag i solen, vaknade med ett ryck och fick ett ryck att pröva mina nya skor, så drog ut på en löptur. Efter det åkte jag till Hanna och Cherie (Hanna har nämligen fått en inneboende :D) och grillade kyckling och gick på en promenad!
 
Nu ska jag ut och lägga mig i solen och sedan gå på en promenad. I kväll ska jag kika förbi Hanna och Cherie igen och äta lite tårta för Cherie fyller 20 år idag. Grattis! :)

 

At home.

Tillbaka i Boden och semestern har börjat! Fick en härlig start i söndags med massor av sol. Brände mig lite, så klart, men det var det värt! Imorgon ska jag hjälpa Alexander att frakta bort hela deras altan som dem har rivit. Hoppas på sol så man kan bygga på brännan under tiden ;) Sen ska Alexander göra hemmagjorda burgare med sin hamburgerpress han fick i födelsedagspresent förra lördagen. Ska bli riktigt mumsigt efter en hård dags arbete.
 
Har inte fattat att jag inte ska tillbaka till Laponia än. Tänkte senast igår när jag såg på hockey "undrar om det är hockey nästa gång jag jobbar... Oj, just det!". Gött att Sverige vann, på tal om något helt annat. För att vara en som aldrig ser på hockey, så var det faktiskt en spännande match och jag satt kvar och tittade på hela matchen. Utan att pilla på telefonen! Man blir ju så där klyschigt stolt som svensk när Sverige vinner i vad som helst. Samma när någon man "känner" vinner/gör någonting bra: "Du vet hon som gjorde det där? Det är min farbrors, frus, ex-pojkväns, flickväns, dotter som jag lekte med en gång för 10 år sedan!!", "Är det sant?! sjuuuukt!!". 
 
Nu ska jag sova, peace and love people.
 
Sista frukosten på Laponia, satt ute i t-shirt. Det var 26 grader varmt, redan kl. 07.00 :)

When one chapter ends, another chapter begins.

På lördag jobbar vi sista dagen här på Laponia, sen är det dags att öppna upp ett nytt kapitel längre ner i Sverige! Har haft en härlig säsong i Arvidsjaur, det vill jag tacka mina kära kollegor för! Jag har träffat många nya fina vänner (och gamla godingar!), jobbat mycket och har haft trevliga och fram för allt nöjda kunder! Nu längtar till Gotland och sommaren! Men innan dess ser jag fram emot att få mysa hemma i Boden i ca 2 veckor och sen festa loss på Brännbollsyran i Umeå :D
 
Allt känns så bra! Har precis suttit och kollat på lägenheter. Har hittat många fina nära universitetet, som jag hoppas att vi får napp på. Ska bli så skönt att få sitt eget hem igen, som vi får inreda och pyssla om. Det är något jag verkligen saknar. Sen har jag också kollat att alla mina betyg stämmer, att min ansökan är fullständig och att jag har behörighet. Gick in och läste på flera kommunikationsbyråer vad de har haft för projekt och uppdrag, vad de gör helt enkelt. Blev väldigt peppad! Känns som att jag är på rätt spår just nu, om det nu finns något sådant. Orkar inte tänka allt för mycket på det. Det jag vet är att just nu känns detta rätt, och tills det känns fel tänker jag fortsätta på denna väg. Love.
 
 
Dessa väntar på mig hemma i Boden! Mitt förstahandsval från Nelly high heels 
 event i Luleå, där jag och Hanna var bland de 100 första som fick ett par skor ;)

It's like standing in the desert wishing for rain.

Hej hopp! Bloggtorka på hög nivå. Känner bara att jag skriver om samma saker om och om igen. Det är så tråkigt att jag inte ens vill skriva det. Och då måste det vara ännu tråkigare för er. Men snart ska jag bort från Arvidsjaur! Har bara en veckas arbete kvar, den 18 maj jobbar jag min sista dag! Sen ska jag ha lite semester i Boden, innan vi åker ner till Gotland för att jobba hela sommaren. Det kommer bli intressant, så då kommer jag förhoppningsvis ha mer roliga inlägg. :D

För tillfället har jag lite ledigt och befinner mig i Boden. Vi åker tillbaka på torsdagkväll. Är så skönt att vara hemma och umgås med familjen och vännerna! Här har ni lite bilder från min ledighet, love. :D

 
 
 
 

RSS 2.0