Food innovation.

Glöm förresten inte att kolla på Alexanders blogg. Där får ni se hur han jobbar, fina bilder på mat och även få ta del av vissa av hans goda recept! Klicka på bilden :D


Push my fingers into my eyes.

Något som jag tycker är riktigt roligt är smink, speciellt kring ögonen. Här får ni två kombinationer som jag gillar!

Den här är lite inspirerad av våren och dess vackra färger.
Syns kanske inte jättebra, men det är äppelgrönt på ögonlocket och himmelsblått under ögat och i ögonvrån så att färgerna smälter samma utan att det blir någon skarp kant. Lite brun flytande eyeliner och mascara på övre ögonfransarna. 


Den här sminkningen hade jag när vi hade rocktema på Hatten.

Grundade med kolsvart mineralögonskugga på hela ögonlocket. Svart penn-eyeliner; tjockt lager upptill och lite tunnare under ögat och i ögonvrån. Massor med mascara uppe och lite nere.


P.s. Måste säga att efter att ha lyssnat på Slipknot känns det lite bättre. Olika musik kan verkligen göra underverk vid olika tillfällen. Hade jag t.ex. lyssnat på Melissa Horn istället hade jag brytit ihop. Slipknot är så aggressiva att man blir arg när man lyssnar på dem. Jag är hellre arg än ledsen. D.s. 


Jag vill inte tänka framåt, men är livrädd att fastna här.

Nu börjar den här säsongen lida mot sitt slut. Jag känner så många känslor. Lättnad. Ångest. Glädje. Sorg. Hur ska jag klara mig utan alla mina fina vänner som jag har skaffat under den här tiden? Vi har träffats varje dag i 3 månader och nu ska vi bara lämna varandra. Usch. Ångest. Sorg
Men i Juli ska jag/vi åka ner till Halmstad och hälsa på, ska bli riktigt roligt! :D

Mina kläder till personalfesten kom för någon dag sen. Vet ni vad pack-idioterna har gjort? Ja då har dom skickat klänningen i XS som jag beställt i M och ett par helt andra skor än de jag beställt. Gaaah. Gjorde ett expressbyte, men det har inte kommit än. Ber till Gud att det hinner komma imorgon, annars lägger jag mig under en gran i snön och dör.

Ikväll är jag ledig (tror jag, haha) så ska ta en lång dusch, måla naglarna och spela Skyrim hela kvällen! Mmm, skönt att det äntligen börjar bli lugnare i restaurangen så man kan få vara ledig ibland. Glädje. Lättnad.


22 Mars

Hade världens bästa dag igår. Började med att jag jobbade i 2 timmar i lunchkassan. Efter det tränade jag med brudsen på jobbet. Sen gick jag hem och städade lite för klockan 18 kom MAMMA hit! :D Vi åt 3-rätters på hatten. Jag åt gravad röding, oxfilé och chokladtryfflar. Mamma åt gravad röding, reninnanlår och chokladtryfflar. Mycket gott och trevligt! Sen åkte vi hem och såg på It's complicated, en perfekt film för oss två som gillar romantiska komedier. Får förhoppningsvis åka hem till Boden snart och träffa resten av familjen. Och alla mina vänner!! Har inte träffat dom på snart 3 månader, i miss you! <3

Igår var även min och Alexanders 3 års dag! <33 :D Vi bestämde oss för att istället för presenter unna oss det lite lyxigare hotellet på Cypern som vi ska åka till i maj. Napa mermaid heter hotellet, kan visa bilder en annan gång. Ska bli så roligt och mysigt!!!

Nu sitter jag och dricker lite varm choklad, gjord på lättmjölk och mycket kakao, inget socker bara några suketter. Ska börja äta en ruta 70% choklad om dagen. Varför? Här har ni svaret:



Här är 9 anledningar till varför kakao är nyttigt:

  1. Kakao bekämpar depression: Kakao innehåller tryptofan, en kemikalie som är inblandad i produktionen av serotonin. Serotonin är en signalsubstans som reglerar ilska, aggression, humör och sömn. I huvudsak gör kakao att du känner dig lycklig och är en naturlig anti-depressiv.
  2. Kakao är bra för ditt hjärta: Studier har visat att regelbundet intag av kakao minskar risken för blodproppar, stroke och hjärtinfarkt. Magnesium är viktigt för det kardiovaskulära systemet, de flesta människor som drabbas av hjärtinfarkter har låga halter av magnesium. Rå kakao har höga nivåer av magnesium och en studie från 2006 konstaterade att regelbunden konsumtion av kakao resulterade i en 50% minskning av kardiovaskulär dödlighet.
  3. Kakao ökar HDL (sunda) kolesterolet: Kakaopulver innehåller oljesyra, en monosaturated omega-9 fettsyra. Vetenskapliga studier har visat att denna typ av fett ökar nivåerna av HDL-kolesterolet.
  4. Kakao sänker LDL (osunda) kolesterolet: Studier visar att personer som ätit ca 100 gram kakao om dagen under två veckor får en betydande minskning av LDL-kolesterol.
  5. Kakao sänker blodtrycket: Enligt olika undersökningar sänker regelbundet intag av kakao både systoliskt och diastoliskt blodtryck.
  6. Kakao ökar insulinkänsligheten: Diabetes och hypoglykemi utvecklas som en följd av insulinokänslighet. Eftersom kakao ökar insulinkänslighet har forskare funnit att det faktiskt kan skydda mot dessa sjukdomar.
  7. Kakao är uppiggande: Kakao innehåller koffein och med alla dess nyttiga ingredienser är det ett hälsosammare alternativ än kaffe.
  8. Kakao anses av många vara ett afrodisiakum: Många personer som regelbundet konsumerar kakao har märkt en ökning av sexuell lust. Detta kan bero på att kakao ökar serotonin, som bland annat stimulerar sexlust.
  9. Kakao kan hjälpa dig att gå ner i vikt: Hur bisarrt det än låter, har kakao satts i samband med viktminskning i vetenskapliga studier. Forskare tror att det beror på att kakao är rikt på fiber som hjälper till att förhindra fettabsorption. Fiber ökar även mättnadskänslan som även kan leda till viktminskning.

Fakta tagen från http://www.doctorsnatural.se/TEMANUMMER/2009-03-04-kakao-nyttigt.htm :)


All by myself.

Fick ett sådant jäkla sug efter Pepsi max och en liten godispåse. Så jag gick en prommis till Shell, trots att det har snöat jättemycket och ingen har plogat var det lätt värt det! Nu mumsar jag medan jag tittar på Bridget Jones dagbok. Fy fan vilken feel good-film, sitter här och njuter! :D Har slängt in en kycklingklubba i ugnen också, som jag kryddat med en massa gott, som jag snart ska äta!

But if staying here means working within 10 yards of you, frankly, I'd rather have a job wiping Saddam Hussein's arse. SNAP!


Bryter mönstret.

Nu pallar jag inte vara sjuk längre. Skiten försvinner ju aldrig. Så ska strax promenera upp till hatten med brudarna och träna lite styrketräning. Promenaden dit och tillbaka får bli konditionsträningen. Är ledig hela dagen faktiskt, riktigt skönt! Blir att pyssla om lägenheten lite när jag kommer tillbaka. Sen laga en god middag och kanske nöta några desperate housewifes avsnitt! :D

Såg en sjukt obehaglig film men Johanna och Alexandra igår kväll. Obsessed heter den. Den var spännande och gav konstant ångest, precis som en thriller ska vara. När man läser om filmen kan man tro att den ska vara dålig (bl.a. eftersom Beyoncé är med, men hon är inte huvudpersonen så det gör inget) men den var riktigt bra! Dock är den ju 3 år gammal så ni kanske redan har sett den, haha ;)



 


Ojdå.

Glömde att jag har bytt till den här klänningen också! :D


Ändrade planer.

Har ändrat min glitter- och glamouroutfit lite. Kommer ha detta halsband och dessa skor istället. Insåg efter att ha pratat med Hanna att de första skorna var 11 cm höga om man räknar bort platån och det är riktigt högt. Dessa är bara 9 cm (vilket fortfarande är högt). Det gör dem säkert bekvämare! :D



Partylördag, not so party.

Hej hopp! Igår fick vi gå av klockan 00.00 för en gångs skull, annars brukar vi alltid sluta 04.30. Så vi åkte hem och slängde på oss lite finare kläder och åkte sedan tillbaka till hatten och tog en drink. Tog det väldigt lugnt eftersom jag skulle upp på catering idag. Kom ändå i säng tidigare än vad jag skulle ha gjort om jag jobbade, haha, var riktigt skönt.
 Gjorde en himla god sallad till lunch. Blandade bönor, fetaost och tomater, till det en dressing som innehåller: Olivolja, balsamico, oregano, chiliflingor och vitlök. Blev en riktig hit! Nu ska jag nog ta en p-nap och sedan städa lite innan jobbet.

Gårdagens outfit. Haha, första outfitbilden jag lagt upp! Som sagt, det är ingen modeblogg ;)


Kjol, Monki / Tröja, JC / Skor, Hanna från Polen.


14 Mars

Igår var jag ledig, i alla fall på kvällen. Hoppade in och tog en lunchcatering till tältkåtan mitt ute på isen. Jävlar vad det blåste, trodde kåtan skulle flyga bort. Medan jag packade in grejer i bilen och hade ställt upp dörrarna så gjorde blåsten att dörren smällde igen på baksidan av mitt knä. Mums så skönt det var!
De som skulle äta var en hel timme försenad så jag slutade inte förrän vid kvart i tre. Vilket innebär att jag inte skulle hinna till min tvätttid klockan två (14-18). Var tvungen att gå hem så ungefär 15.45 kom jag hem. Ingen hade tagit min tvätttid och ingen hade bokat tiden 18-22. Yes, perfekt då kan jag tvätta! Börjar tvätta... tills ca 17.20 då någon sate kommer och bokar 18-22 tiden. Faaaaan. Jag har två proppfyllda tvättmaskiner som ska hinna torka. Kommer jag klara det?

Svaret på frågan ser ni här:



Alexander slutade tidigt så vi kunde ha myskväll. Började med att jag lagade mat medan Alexander spelade Skyrim, han gillar det väldigt mycket nu efter att jag har visat honom. Lyckades få ihop en riktigt god fläskfilégryta. :D Därefter spelade vi lite mer Skyrim och såg på Criminal Minds.
Idag är det onsdag och det kanske blir att gå ut en sväng på Harry's efter jobbet. Den som lever får se, PÖSS!


Personalfest

Nu har jag försökt komma på vad jag ska ha på mig till p-festen. Hanna ska ju hjälpa mig, men jag kollar också lite. ;) Det här är vad jag har kommit på hittills. Det är en lite mer tuff glitter- & glamourstil.



Sparar all dricks jag får under säsongen och köper kläderna till festen för dem. Än så länge kan jag köpa allt förutom skorna! :D


Myskväll.

Förkylningar är bajs. Men Tacos, Ben&Jerry's, Criminal minds och älsklingen gör att det känns en smula bättre! ;)



7 Mars

Krax krax. Så har det låtit hela natten. Helt vidrigt att vakna när man är förkyld. Känns som att man inte ska överleva. Men när man väl kommer sig upp ur sängen och tar en dusch och äter känns det lite bättre, bara som att man har varit med i en bilkrasch och överlevt. Frågan är varför man mår så sjukt dåligt just precis då man vaknar. Någon som vet? 
Var tvungen att hoppa in och jobba igårkväll på min lediga dag för vi hade fullt i restaurangen. Men som tack för det får jag vara ledig ikväll och vila upp mig. Kommer att bli en riktigt slitsam helg med jobb till 04.30 både fredag och lördag och lunchcateringar på det! Men det är bara 3 veckor kvar, så man håller ut ;) Längtar till p-festen, den kommer bli gryyyymmm!!

Nu ska jag äta lite lunch, sen ska jag pch Alexander fixa en matblogg till honom. Blir den klar idag lägger jag upp en länk så nyfikna kan kika :D


Breakfast.

En bra start på dagen. Tycker att det är jobbigt att äta samma frukost dag ut och dag in. Så jag försöker variera den med jämna mellanrum. Blir att jag snurrar runt på kesella+bär, havregrynsgröt med äpple, och fil och flingor. Har hittat ett par jättegoda flingor. När jag bodde hemma i Boden gillade jag All bran, men jag har sett nu att dom innehåller typ 23g socker per 100g, vilket är för mycket. Dessa Havre flakes innehållerbara 12g socker per 100g, och har jättemycket fullkorn vilket är supernyttigt! Sen smakar dom götta också ;) Till det dricker jag tropicana apelsinjuice, mums!






5 Mars

Det blev en tredje dag med lunchcatering och kvällspass. Är riktigt trött nu, men tack och lov är jag ledig hela dagen imorgon (peppar peppar!). Då blir det nog att pröva på Krajas nya pizzameny, dom har specialpizzor och inte vanliga typiska så som kebab och vesuvio. Utan mer bresaola, getost, ruccola och lite honung. Mmmm :D

Börjar kl. 18 igen, så har med andra ord gott om tid att spela SKYRIM! och sova lite ;) Skyrim är för övrigt ett av världens bästa spel, punkt. och om ni inte har spelat det har ni verkligen gått miste om någonting.


4 Mars

Halloo! Idag är man inte på topp, och då har jag ändå inte varit ute och festat. Fast det känns som jag har varit på världens röj. Fick som vanligt bara 4 timmars sömn denna söndag. Men börjar bli van nu. Fick en dubbel espresso av Nadine, Audis värdinna, när jag kom till Akkelis med maten. Satt riktigt fint och gjorde mig lite piggare. Men nu börjar jag sega ihop igen. Ska nog ta en p-nap på 2 timmar så jag orkar med kvällspasset också :)

Har faktiskt varit duktig och fortfarande inte ätit något sött så som godis, fikabröd och läsk. Dock är jag jävligt sugen. Men det ska ju gå över efter ca 14 dagar så det är bara att hålla ut, gaaaaaaah.


Saturday

Hej hopp! Idag blir det ett snabbt inlägg för jag måste hinna städa lite innan jag ska börja jobba. Jobbade lunchcatering idag fram till kl. 14 och börjar igen kl. 16.45. Sen blir det nog jobb fram till 04.30 eftersom det är partylördag på hatten med 80-talsdisco som tema. Vi får se hur många som klär ut sig, gissar på att det inte kommer bli så många. Mobbat om bara någon enstaka kommer utklädd, haha.

Har suttit och tittat på en massa klänningar, vi ska nämligen ha personalfest den 2:a April med temat glitter och glamour. Så jag har bestämt mig för att köpa en ny klänning, festen i all ära. Men jag kan behöva lite hjälp att få ihop en hel utstyrsel, Hanna! du som gillar mode och att sätta ihop stilar, ge mig gärna lite förslag på något jag kan ha på mig! Ni andra får också gärna komma med idéer och förslag ;)

Titta vilken fin mössa mormor har stickat åt mig, jättesöt och skön! Hon har även stickat halsduken, hon är så duktig min lilla mormor! :D


Beach 2012

Här kommer ett litet pepp-inlägg. Mest till mig själv, men även till andra som känner att de vill bli peppade. Jag känner så här; ska jag inte någon gång i livet få känna mig riktigt nöjd och vältränad när man går på stranden? Man får det att låta som en omöjlighet att få den där hälsosamma och vältränade kroppen. Men det enda som står i vägen för det är du själv. Jag tänkte på det idag då det stod framma ett fat med morotskaka som personalfika. Jag tittade på tallriken, och oj oj vad gott det såg ut. Men då flashade en bild förbi på en vältränad kropp. Morotskaka - Vältränad kropp, hmmm. Morotskakan skulle ge mig tillfredsställelse på en gång (och det är nog just därför man oftast väljer kakan), men då tänkte jag "tänk vilken tillfredsställelse det kommer vara att stå där på stranden och känna sig helt nöjd och stolt över att ha klarat det". Och jag lyckades stå emot! Nu är den bästa tiden, medan man fortfarande är ung och elastisk, haha. Nellymodellen är min pepp-bild.

Har ni någon pepp-bild?


Long time no see.

Jag är tillbaka! Jag ska i alla fall verkligen försöka. Det har bara varit väldigt mycket jobb på senaste tiden. Både morgon- och kvällspass, vilket riktigt suger musten ur en. Men nu har jag haft en liten semester på 4 dagar. Mamma fyllde nämligen 50 år den 23:e Februari (GRATTIS!), så vi åkte till Hemavan och hade det mysigt. Så efter mycket snowboardåkning, bastu och afterski känner jag mig utvilad och lite mer motiverad att jobba (och skriva i bloggen). Börjar med att bjuda på lite bilder från Hemavan/Arjeplog.  









RSS 2.0