Bra start på dagen.

Vaknade av att någon borrade i mitt huvud. Det var i alla fall så det kändes när grannen bestämde sig för att borra ihop något kl. 8 på morgonen, tack! Åt min goda gröt idag, så här ser den ut:


 Gör den! Jag gillade inte ens gröt innan jag smakade denna :)

Idag ska jag bara ta det lugnt tills jag börjar klockan 16. Vill shoppa en massa saker från internet. Ett par nya träningsbyxor, proteinpulver och ett dataspel. Men det får nog bli nästa månad, jag kan hålla ut!


...

åååh, vad jag inte vill diska just nu! men ibland har man inget val. Har suttit vid datorn nästan hela tiden idag, förutom då jag for ut och sprang en sväng. Har pillat på lite olika designförslag till silverhattens hemsida. Tre blev riktigt bra, om jag får säga det själv. Ni får se senare :)

Vet inte riktigt vad som händer ikväll, förutom att jag och alex ska gymma. Är så jävla sugen på en riktigt kladdig kladdkaka eller godis eller glass, synd att jag inte äter sånt längre. Har faktiskt inte fuskat över huvud taget under de 4 veckor vi har kört, känns både bra och dåligt. Vill ju ha godis!!! vi får se hur länge jag pallar innan jag bryter ihop...









fyfan.


Trådlöst!

Det var en router!

Nu har vi trådlöst, så jag kan sitta var jag vill och knappra på datorn! och framförallt så kan vi båda utnyttja internet samtidigt :D

Har hjälpt Alexander att fixa lite på Silverhattens hemsida. Vi har skickat ett prov till chefen så vi får se vad han säger. Vi blev helt fast i datorerna så det blev ingen träning idag... men imorron blir det extra hårt istället!

Åt en mycket god kycklinggryta till middag, marengo.


Måste bara slänga in en bild på världens sötaste Findus, saknar honom! men jag får träffa honom nästa vecka. Det är Alexanders katt.

Ps. fick min första lön idag, yeey! Den var BETYDLIGT bättre än den jag fick från apoteket. Ds.


Hmm...

Jag undrar vad detta kan vara?


He needs to pop out his head from his arm pit.

God morgon! Började dagen med att göra min goda och extremt nyttiga frukostgröt. Så här gör man 1 portion:

Blanda 1dl havregryn, 1msk kanel, 1msk linfrökross, 1 rivet äpple (helst rött och sött) och 2 dl vatten. Koka upp och dra sedan ner temperaturen och låt småputtra under omrörning i ca 10min. Servera med lite mjölk, klart! :D Jag brukar koka ett ägg och äta det också, då har du fått i dig massa bra saker. Utan att äta bröd! och tro mig, jag älskar bröd...
Jag brukar förbereda kvällen innan med att blanda alla torra ingredienser, så behöver man bara riva äpple och tillsätta vatten på morgonen.

Jag såg Evans vs.Ortiz igår, jäklar vilken match. Idag ringde Carro från jobbet och frågade om jag ville följa med på kickboxning ikväll, haha. Ska bli kul att få utöva lite sånt man tittar på, fast på skumgummi då så klart ;) Ska nog fara ut och springa en liten sväng innan i alla fall, som jag hade planerat.



Det är kanske så här det kommer se ut ikväll.


Kabanossgryta - kabanoss = ?

Jag skulle vilja göra en rättelse av gårdagens inlägg gällande kabanossgrytan. Alexander poängterade just för mig att jag inte kan kalla det kabanossgryta, eftersom vi bestämde oss för att skippa korven, och att det är just korven som heter kabanoss (som att jag skulle veta det). Vi åt kabanossgryta utan kabanoss, alltså bara gryta! God var den i alla fall ;)

Första löppasset för den här veckan, avklarat. Körde lite biceps, triceps och mage också. Man kan ju inte tappa formen helt bara för att man har slutat med handbollen. ååh, saknar verkligen gemenskapen med handbollsbrudarna. Men det är skönt att få träna vad och när man vill.

Har börjat äta en massa frukt nu när jag slutat äta godis och snask. Jag kommer faktiskt upp i 5 portioner frukt och grönt om dagen precis som man bör äta, känner mig riktigt stolt! :D

Ikväll blir det några avsnitt av CSI miami säsong 7, Ä.L.S.K.A.R. den serien. Horratio Cane is the man med alla sina tunga repliker i profilbild.

Har några bilder på gymmet! Fick låna Alexanders iPhone.






Så här ser det ut i gymmet på Silverhatten. Det ska komma ett sprillans nytt gym med 15 maskiner snart, längtar!








Tack Hanna!

Fick lite tips av Hanna, så nu har jag suttit och pillat med stilmallen och känner mig väldigt nöjd med hur det ser ut för tillfället! :D Nu ska jag hoppa i duschen och sedan bär det av till samhället för att käka lite lunch, hoppas jag hittar något som är någorlunda nyttigt, man har ju inte så mycket att välja på här. Sedan ska vi och träna. jävlar vad jag ska springa. Tänker inte ens försöka lova att ta några bilder på gymmet för vi vet ju hur det gick sist. Men håll tummarna! Vi hörs senare, puss.


He's charging like a zombie with blood in his face.

Nu äre bara att säga godnatt! Kabanossgrytan blev helt underbar, puss!


Jävlar!

Jag som bara skulle sova 30 min till efter att Alexander åkte på jobbet. Det var 2,5 timmar sedan... Aja, sånt som händer, nu är jag i alla fall utvilad! Blev inga bilder från gymmet igår. En viss herre stod och skrek "1, 2, 3, nu går jag!" i dörren då vi skulle åka och träna så jag var tvungen att kasta ihop grejerna och glömde därmed kameran. :(
Men jag har lite bilder från myskvällen jag och alexander hade! Först såg vi From the first fistpump från Jersey Shore, detta följdes av UFC 134 Silva vs. Okami. Det var en jävla grym match, ingen slår the champion! Idag ska jag väl börja med att äta lite brunch, ta en vilodag från träningen, möjligtvis gå en promenad. Sedan blir det kabanossgryta ikväll, fyfan va gott! :D

Detta frossade vi under kvällen igår!

Om ni någon gång ska äta oliver, ät dessa!


Mitt bästa tips när ni ska välja clementiner, se till att dom ser ut så här på undersidan...


...och så här platta ska de vara

Då är dom perfekta!







Måste bara slänga in ett snabbt PS. Jag såg denna filmtitel när jag sökte efter filmer på filmtoppen igår:
 
HAHAHHHHAHAHA jag tror aldrig att jag har skrattat så mycket i mitt liv!
Någon fick visst slut fantasi på en bra titel, "äh, vi kör på i spit on your grave" "JA, vilken BRA idé!" wtf?!
Aja, det var allt just nu DS.


Rent!

Äntligen lite fräsha fina rena kläder! Vi har väntat i ca 4 veckor på att få en nyckel och en bokningsplupp till tvättstugan, hyresvärden är inte den snabbaste. Men nu jävlar har vi tvättat, i ca 4 timmar, och allt är rent! När man bodde hemma och var 5 pers om skulle ha kläder tvättade så blev aldrig tvättkorgen helt tom. Fast då hade vi ju inte tillgång till flera tvättmaskiner som nu :) Nu laddar jag och Alexander upp för träning, idag ska jag ta med kameran och visa hur det ser ut. I promise!
Sen blir det filmkväll med lite nyttigt gotta, så som vindruvor, oliver och melon. Men vilken film vi ska se det har vi inte bestämt än, några förslag?


Inte alla som har den här utsikten från gymmet.


Jobb!

Nu ska jag bara sätta upp håret ta på mig arbetskläderna och dra iväg på jobbet! Ikväll är det gourmetmiddag på Silver lodge och det kommer ca 19 personer, kul! Imorron är jag ledig, skönt! Då finns det tid till att träna och kanske bada jacuzzi! :D

Vi hörs mer imorron, puss!

Success!

Soppan blev mycket god! Tror det var första gången jag gjorde en soppa helt från scratch, för jag menar köttsoppa på burk har väl vi alla värmt någon gång... Så som lovat kommer receptet här!

Sparrissoppa:
Ingredienser

350g grön sparris, fryst. +50g till garnering.   
2 st hönsbuljongtärningar  
5 dl vatten  
0,5 dl hackad gräslök  
2 dl lätt crème fraiche  
1 krm salt

Gör så här:
1. Skär 350 g sparris i mindre bitar

2. Koka upp vattnet och smula ner buljongtärningarna. Lägg i sparris och gräslök. Sjud tills sparrisen mjuknat, ca 15 min.
 

3. Mixa soppan slät. Rör i crème fraiche. Smaka av med salt.

4. Skär 50 g sparris i mindre bitar och värm i soppan.

Klart! :D

Man kan även ta en skiva bröd med lite ost på och gratinera i ugnen, blir supergott till! Ta ett mörkt bröd om ni vill göra det lite nyttigare.


                           Så här ser sparrissoppan ut när den är klar!
 Sparrissoppa


Plopp!

Vaknade just, känner mig riktigt utvilad och nöjd med gårdagen! Vi tränade hårt i lite över en timme, jag sprang för tredje gången den här veckan och har därmed klarat mitt eget mål jag har satt upp. Körde även lite magövningar och bröst osv. Vi belönade oss med att bada i jacuzzin och steka i bastun en stund. Sedan åkte vi hem och lagade middag och såg Limitless och även Pirates of the caribbean 4. Pirates har jag sett förut och den vet jag är väldigt bra, men Limitless blev verkligen en positiv överraskning! Den var riktigt spännande, inte så där lite spännande att du kan sitta skönt tillbakalutad i soffan. Utan du sitter på kanten och viftar med händerna och ropar "spring spring, fortare fortare!". I like it! Jag rekomenderar att se trailern för det var den som fick mig att vilja se filmen :)

http://www.youtube.com/watch?v=2-EUTCkfXEI

Nu ska jag göra Sparrissoppa, den är väldigt nyttig så jag hoppas den är god också. Isf får ni receptet sedan! Här är lite bilder från gårdagen.


En smoothie med kesella vanilj, hallon, blåbär och lite florsocker. MUMS!
Smoothie

Grabbarna laddade upp för träning!


Peppad!


Work it out!

Det blev ingen gröt idag. Insåg att alla grytor var smutsiga så det blev makrill mackor, keso och vaniljté istället. Mums! Och det blir att träna idag iaf, men istället för att fara ut i regnet blir det en tripp till gymmet med Alexander och Peter. Tar kanske med kameran så ni får se hur det ser ut. Kommer nog mest springa på löpbandet idag. Synd att jag inte hittar mina hörlurar någonstans, hade gärna lyssnat på lite rockig musik för att hålla uppe tempot. Sedan blir det go'middag! Vi har planerat kycklingfiléer med couscous-sallad och fetaoströra, kommer bli svingott :D Sedan har jag också planerat att vi ska se Limitless, såg trailern nyss och den verkar riktigt bra! Puss.

Makrill mackor!


Go'morron!

Eller egentligen är den inte så god, inte för mig i alla fall. För jag vet nämligen vad som väntar. Städning. Blöh. En arbetskamrat till oss ska komma över på middag och så ska vi se film. Detta kräver ju då att det inte ser ut som att Katrina var vår förra gäst och så ser det tyvärr ut för tillfället. Jag som ville ut och springa idag men det regnar så det går inte, för där går gränsen till hur desperat jag är att träna. Tur att jag sprang lite på löpbandet igår!
Nä nu ska jag göra frukost, min goda paulún-gröt! Ni ska få receptet senare. Puss



Som ni ser. Regn. Usch. Och utsikten från vårat sovrumsfönster.


Funderingar i natten.

Det känns riktigt kul att skriva lite. Jag menar skriver gör vi ju ofta, säkert flera gångar per dag. Men oftast är det bara några få meningar för att komma ihåg något vi ska göra, eller vad vi ska handla till middagen och sådant där som inte egentligen har någon betydelse. Inte för att det här kanske har så stor betydelse heller för den delen, men det känns i alla fall bra att veta att man inte helt har glömt bort det svenska skriftspråket. Jag älskade ju att skriva berättelser och noveller när jag var liten, vad hände med det egentligen? Jag tror att den lilla skrivar-flickan inom mig har vaknat till liv igen, vi får se om hur länge hon orkar hålla sig vaken.

Idag har jag jobbat frukost på Silver Lodge (ska ta kort över utsikten någon dag). Vaknade 05.30 av att klockan ringde. Det tar minst 5 sekunder innan jag inser vad det är som ringer, var jag är och framförallt VARFÖR klockan ringer(?!).
Jobbar fram till ca 14.30 eftersom gästerna även skulle ha förmiddagsfika och lunch, men resten av dagen har jag varit ledig! Kvällen har då spenderats med att träna på Hattens gym med älsklingen, följt av att se nya avsnittet av Jersey shore. Och tro mig, jag tycker att det kan vara kul att se när folk super till och gör bort sig, men detta avsnitt var hemskt, jag fick ångest å deras vägnar. Tur att dom tjänar mycket cash iaf... Sedan såg vi också några avsnitt the office. En mycket märklig serie som jag inte riktigt vill tycka om, men jag gör nog det, bara för att den är så jävla udda. Som mig.

Aja, det var nog med babbel från mig för i kväll, sov gott!



Grönland i hampis när jag och alexander gick en vårpromenad i maj
En vacker kväll i hampis
<3


Ett nytt liv i Actionplog.

Ja, nu är jag här, i Arjeplog. Sommaren flög förbi och hux flux var det dags att dra vidare, högre upp och längre in i landet. Jag och Alexander lyckades hitta en riktigt fin 2a ganska nära "centrum" som vi flyttade in i i slutet av augusti. Vi fyllde en riktigt fet buss med säng, soffa, bord, stolar och diverse nödvändigheter vi införskaffat oss på ikea, lämnade Boden bakom oss och åkte iväg. På två dagar lyckades vi packa upp och få i ordning det mesta. Det fattas fortfarande några gardiner, en stekspade och en matta, men för tillfället klarar vi oss!
Vi blev glatt överraskade när vi upptäckte att det ingick 13 kanaler i hyran, efter 4 månader i piteå utan att kunna slö-titta på tv kändes detta ganska fantastiskt.
Efter många om och men och samtal till comtec lyckades vi få internet. Trodde för en sekund att vi hade 100Mbit, det hoppet släcktes ganska snabbt när jag prövade ladda hem en film. Men det funkar i alla fall, och det är inte segt.
Har börjat på mitt nya jobb här. Det är faktiskt riktigt roligt, stressigt ibland, men också spännande och ger en lite utmaning.
Jag har bott här i ca 3,5 vecka och jag trivs riktigt bra. Alla människor jag jobbar med är underbara och naturen är heeelt otrolig. Det är faktiskt den största anledningen till att jag har startat den här bloggen. För jag vill visa er hur fint det är här uppe.
Så ni ska helt enkelt få följa mig när jag struttar runt i Arjeplog Actionplog med pojkvän, jobb, natur och vänner.

Rubriken talar för sig själv.



Ett litet smakprov på hur vårat vardagsrum ser ut för tillfället!


Ps. måste bara säga att jag saknar alla mina fina vänner och min familj där hemma i Boden, men som tur är har jag bara 2,5 timmars bilresa dit! <3 Ds.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0